حافظه خبری

مجله خبری حافظه

حافظه خبری

مجله خبری حافظه

بانک مرکزی اعلام کرد؛ جزئیات تسهیلات پرداختی به بخش‌های اقتصادی طی ۱۰ ماه ابتدای سال

تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۱۰ ماه ابتدای امسال به بخش‌های اقتصادی ۱۳۹۵.۹۹ هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال قبل ۹۴.۳ درصد رشد داشته است.

 به نقل از بانک مرکزی، جدول زیر بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی ۱۰ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۹ است. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۱۰ ماه ابتدای سال ۹۹ مبلغ ۸۳۷۴.۰ هزار میلیارد ریال معادل ۶۰ درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۴۴۶۱.۵ هزار میلیارد ریال معادل ۱۱۴ درصد افزایش داشته است. سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن طی ۱۰ ماه ابتدای سال معادل ۳۰۹۶.۴ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۷ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ ۸۳۷۴.۰ هزار میلیارد ریال) است.

جدول

ملاحظه می‌شود از ۴۱۳۷.۳ هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۷۴.۸ درصد آن (مبلغ ۳۰۹۶.۴ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها  است.

با توجه به بهبود روش‌های گزارش‌گیری و همچنین تکمیل و اصلاح اطلاعات موجود در سامانه‌های بانک مرکزی توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری، اطلاعات تسهیلات پرداختی در ۱۰ ماه نخست سال ۱۳۹۸ از ۴‏‏‏‏.۷۱۸۵ هزار میلیارد ریال به ۳‏‏‏‏.۷۴۴۲ هزار میلیارد ریال تعدیل شده است؛ که با اعمال این تعدیل، رشد تسهیلات پرداختی طی ۱۰ ماه ابتدای سال ۱۳۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل از ۹۴.۳ به ۸۷.۶ درصد می‌رسد.

از سوی دیگر، عوامل دیگری بر افزایش تسهیلات پرداختی تاثیرگذار بوده‌اند که از آن جمله می‌توان به افزایش منابع بانک‌ها و موسسات اعتباری، تسهیلات پرداختی به اقشار آسیب‌دیده از شیوع کرونا، تسهیلات ودیعه مسکن مستاجران و افزایش تسهیلات پرداختی به شرکت‌های کارگزاری فعال در بازار سرمایه اشاره کرد. به‌نحوی که، چنانچه رقم تسهیلات (مستقیم) پرداختی بابت کرونا و همچنین آثار ناشی از افزایش تسهیلات پرداختی به شرکت‌های کارگزاری مزبور از کل تسهیلات پرداختی طی ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ خارج شود، رشد پیش‌گفت از ۸۷.۶ درصد به ۶۲.۶ درصد تعدیل خواهد شد.

شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آن‌ها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشار‌های مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی) توجه ویژه‌ای کرد.

انتهای پیام/

انجام تست کرونا در پایانه‌های خوزستان اجباری شد

رییس عملیات قرارگاه مبارزه با ویروس کرونا در خوزستان گفت: بر اساس مصوبه این ستاد انجام تست کرونا برای تمامی مسافران در پایانه‌های استان اجباری شد.
                                                   انجام تست کرونا در پایانه‌های خوزستان اجباری شد
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، ولی اله حیاتی جمعه شب پس از پایان نشست فوق العاده ستاد مبارزه با کرونای استان خوزستان در محل استانداری به خبرنگاران گفت: برای کنترل این بیماری در استان مراکز انجام تست در فرودگاه، راه آهن و پایانه‌های مسافر استان مستقر شده و از مسافران پیش از ورود به وسائط نقلیه عمومی برون شهری تست کرونا گرفته می‌شود.

وی اضافه کرد: مسافران بدون داشتن نتیجه تست کرونای منفی اجازه سوار شدن بر وسائط نقلیه عمومی از قبیل هواپیما، قطار و اتوبوس بین شهری ندارند و در صورت تخلف با افراد برخورد قانونی می‌شود.

وی گفت: طبق مصوبات امشب ستاد، کنترل گلوگاه‌های استان شدیدتر می‌شود و از امشب نیرو‌های بیشتری در مبادی خروجی و ورودی استان خوزستان به خصوص شهر‌های قرمز و نارنجی استان مستقر و ورود و خروج خودرو‌ها کنترل شدید خواهد شد.

حیاتی اضافه کرد: بر اساس این مصوبه از امشب از خروج خودرو‌های با پلاک بومی از استان جلوگیری خواهد شدو خودرو‌های با پلاک غیر بومی اجازه ورود به شهر‌های استان را نخواهند داشت.

وی گفت: فردا در نشست ستاد مبارزه با کرونا وضعیت فعالیت بازر‌های استان نیز بررسی و نتایج جلسه ابلاغ خواهد شد.

در حال حاضر ۱۱ شهرستان استان خوزستان در وضعیت قرمز کرونایی و هشت شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند.

جزئیاتی از اقدام به هواپیماربایی مسیر اهواز به مشهد

جزئیاتی از ماجرای اقدام به هواپیماربایی مسیر اهواز به مشهد اعلام شد.
                                                   جزئیاتی از اقدام به هواپیماربایی مسیر اهواز به مشهد
 به نقل از خبرگزاری دانشجو، عملیات موفقیت آمیز سپاه حفاظت هواپیمایی در خنثی کردن توطئه هواپیمایی ربایی بدین شرح است:

ساعت ٢٢:١٠ پس از گذشت ٢٠ دقیقه دقیقه از پرواز، یکی از مسافرین (بنام محمدحسین حقیقت منش فرزند ٥٤ ساله، برگه‌ای را به مهماندار می‌دهد که بر روی آن عبارتی با مضمون "من بمب‌گذاری شدم... ریموت دست شخص دیگری هست" و می‌گوید که این برگه را به امنیت پرواز برسان و بگو که "هواپیما به آسمان اهواز برگردد... "

پس از دریافت پیام تهدید، مسىول حفاظت پرواز تدابیری را به خلبان، مهمانداران و سایر اعضاء تیم امنیت پرواز ابلاغ می‌کند

مهاجم پس از ناکامی، با یک قبضه سلاح کمری که بعد از دستگیری مشخص شد پلاستیکی است، به جلوی کابین مراجعه کرده و میگوید این هواپیما باید به آسمان اهواز برگردد و تهدید می‌کند که اگر ارتفاع کم شود یا هواپیما به زمین بنشیند، آن را منفجر می‌کنم.

سپس مهاجم زیپ کاپشن خود را پایین کشیده و یک جلیقه دست ساز انتحاری (با چند تکه چوب، چسب پهن و سیم برق) که بر تن داشته به سرتیم امنیت پرواز نشان می‌دهد.

نیرو‌های امنیتی، مهاجم را در ردیف ۳ مهار و هواپیما با ۶۳ نفر مسافر، ۲ نفر خلبان و کمک خلبان و ۴ نفر مهماندار در ساعت ۲۲:۴۰ به سلامت در فرودگاه اصفهان به زمین می‌نشیند.

هواپیماربا به همراه خانواده (همسر و دو فرزندش) پس از دستگیری، تحویل سپاه استان اصفهان می‌شود.

بار مسافرین و هواپیما توسط چک و خنثی یگان حفاظت هواپیمایی فرودگاه اصفهان مورد بازرسی مجدد قرار گرفته و مورد خاصی مشاهده نمی‌شود.

با بررسی‌های بیشتر مشخص شده که هواپیماربا فاقد هرگونه سوء سابقه است.